Membran Filtre bakterileri alır mı ?
Su arıtma cihazımızın olmazsa olmazı en önemli parçası, membran filtredir.Milimetrenin 10.000.000/1 küçüklüğünde gözeneklere sahiptir. Suyun sertliğini düzenler ve suyun molekül düzeyinde filtre ederek, suyunuzda bulunabilecek kurşun,baryum,krom,civa,sodyum,kadminyum,florür,nitrit,nitrat ve selenyum gibi kirli bakterilerden arındırır.
Membran Filtre sonrası mineral dengesi nasıl olur ?
Membran filtreleme olarak adlandırılan bu sistem oldukça küçük gözeneklerden oluşur.Yarı geçirgen olarak nitelendirilen bu filtrasyon sisteminde kullanılan filtreleme etrafı bu zar şeklindeki madde ile sarılır.Bu sayede suyun içinde bulunan tüm zararlı maddeler ve bu zarda kalan bakteriler suyun oldukça iyi bir şekilde arıtılmasını sağlar. Ters osmoz membran sistemine bağlı olan Rowasis su arıtma cihazlarında iki farklı çıkış vardır. Bu çıkışlardan bir tanesi temiz olan su şeklinde adlandırılırken diğeri arıtılmış olan gri su olarak adlandırılır.Bu arıtk su ise gider kısmından dışarı atılır.
Suyun özel bir bölmeden geçerek membran filtreye gelmesi ile geçirgen olmayan veya yarı geçirgen sarmaldan geçer ve arındırılır. Bu filtrenin özelliği sadece suyu moleküllerinin geçebilmesine olanak tanımaktadır. Ters osmoz membran filtresinin bu özelliği sayesinde suyun içinde bulunan tüm zararlı organizma ve bakteriler tamamen ayrışır. Sonrasında coconat ve alkali,mineral filtrelerden geçen su mineral dengesini tekrar geri kazanır.